Palvelut

PALVELUT

FYSIOTERAPIA

FYSIKAALISET HOIDOT

HIERONTA

AKUPUNKTIO

KINESIOTEIPPAUS

ASIANTUNTIJA- JA KOULUTUSPALVELUT

- ASIANTUNTIJA LUENNOT

- OPISKELIJOIDEN OHJAUS

- KIRJALLISET LAUSUNNOT

TOIMIMME PALVELUJEN TUOTTAJINA MM.

- KELAN VAIKEVAMMAISTEN KUNTOUTUKSESSA

- PHHYKY:N PALVELUSETELILLÄ LASTEN JA PITKÄAIKAISSAIRAIDEN NEUROLOGISESSA JA TULE-KUNTOUTUKSESSA

- FPF OMAFYSIO KUNTOUTUKSESSA

- PHHYKYN PALVELUSETELI VETERAANIKUNTOUTUKSESSA

- USEILLE YRITYKSILLE JA YHTEISÖILLE 

netti18.jpg

HpCosmos kokonaisuus sisältää useita erilaisia ominaisuuksia, joita yhdistelemällä voimme tarjota mahdollisuuden monipuoliseen kävelyn ja juoksun harjoitteluun.

Dynaaminen painokevennys joustaa laajojenkin liikkeiden mukana. Painokevennettynä (1-80kg) voidaan harjoitella seisomisen, kävelyn ja juoksun lisäksi vaikkapa kyykistymistä tai tuolilta nousemista.

Harjoitusmuoto mahdollistaa myös lempeämmän lähestymisen harjoitteluun. Esimerkiksi ylipaino voi rajoittaa liikkumista, painokevennyksellä voimme keventää alaraajojen niveliin kohdistuvaa rasitusta harjoittelussa ja mahdollistaa kevyemmän ja kivuttoman liikkeen.

Painokevennysharjoittelu soveltuu hyvin myös erilaisten alaraajojen vaivojen tai leikkausten kuntoutukseen. Pystymme tekemään esimerkiksi kävely tai kyykkyharjoituksia, vaikka jalalla olisi edelleen painovarausrajoitteet. Vamman tai leikkauksen jälkeen kävelyn tai kyykistymisen tekniikka voi olla häiriintynyt, jolloin painokevennyksellä voidaan aloittaa harjoittelu matalalla kynnyksellä ja hallitusti.

Juoksumatto antaa tarvittaessa tarkkaa dataa siitä, mitä kaikkea seisoma-asennon ja askeleiden aikana tapahtuu jalkaterissä.

Maton alla on yli 11 000 sensoria, jotka mittaavat jokaisen askeleen ja painonsiirron analyysin aikana. Zebris - ohjelma tekee analyysistä kattavan raportin, josta saadaan selville mm. askelpituudet, - leveydet ja kiertosuunnat.

Matto mittaa jokaisen painopisteen siirtymisen jalalta toiselle ja painonsiirtymisen jalkaterässä askeleen eri vaiheiden aikana.

Analyysin ottamisen ajan kamera tallentaa myös videokuvaa sivulta tai takaa. Askeleita voidaan analysoida hidastetuttuna ja samalla kuvaaja näyttää, miten paino on jalkaterällä jakautunut juuri sillä hetkellä.

Virtuaaliharjoittelussa voidaan kulkea tasaista metsäpolkua pitkin, tai valita erilaisia esteitä ja tehtäviä sisältävä harjoitus.

Askelia pitää tähdätä, jalkoja nostella tai harpata, jotta väistellään tukkeja, kiviä tai vaikka kuralätäköitä. Ja mukaan saadaan myös erilaisia helppoja tehtäviä haastamaan havainnointikykyä.

Tasapainolauta pelissä päästään harjoittelemaan painonsiirtoja, jotta pallo saadaan vieritettyä reikään.

Hp Cosmos matossa on ainoana Suomessa kuntoutuskäytössä perturbaatio-ominaisuus.

Perturbaatio tarkoittaa, että matto tekee äkillisen, nopean hidastuksen tai äkillisen, nopean kiihdytyksen kesken kävelyn. Hidastus muistuttaa kompastumista ja kiihdytys liukastumista. Turvavaljaissa tai painokevennettynä voidaan turvallisesti harjoitella näitä varsin tuttuja arjen tilanteita ja saada valmiuksia tasapainon korjaamiseen, kun oikea kompastuminen tai liukastuminen tapahtuu. Erityisesti ikääntyneillä nopea reagointi ei aina olekaan itsestään selvyys. Toki erilaiset kiputilat, leikkaukset, ylipaino jne. vaikuttavat kykyyn korjata tasapainoa.

 Maton hitain mahdollinen kävelyvauhti on 0.1 km/h ja nopeimmillaan matto kiihtyy jopa 25 km/h nopeuteen.

Ylämäkeen kävelyä ja juoksemista voidaan treenata aina 28 % kulmaan asti (n. 16 astetta).

Maton pyörimissuuntaa voidaan muuttaa, jolloin päästään harjoittelemaan alamäkeen kävelyä aina 5 km/h nopeuteen asti.

Juoksumattoon voidaan tarvittaessa heijastaa askelmerkit halutun treenin mukaisesti. Fysioterapeutti laatii yksilöllisen harjoitusohjelman, jossa voidaan muokata jalkaterän kiertokulmaa, askelpituutta tai -leveyttä.

HP Cosmos juoksumatossa on lisänä robowalk järjestelmä (erilliset elastiset kaapelit), jolla voidaan avustaa vaikeampaa liikesuuntaa kävellessä tai juostessa tai tarvittaessa käyttää lisävastuksena. Esimerkiksi jalan heilahdus eteen kävelyn aikana voi olla rajoittunut lonkan koukistajien heikon lihasvoiman vuoksi, jolloin robowalkin avulla mahdollistamme pidemmän heilahdusvaiheen kävelyssä.


ASIAKKAAMME

VAUVA FYSIOTERAPIASSA

Alle 2-vuotiaat lapset ovat fysioterapiassa useimmiten viivästyneen motorisen kehityksen vuoksi tai epäillään tai on jo todettu esim. jokin neurologinen sairaus. Useimmat vauvat käyvät vain "tuuppausterapiassa", jossa vanhempien ohjauksella ja muutaman kuukauden fysioterapialla saavutetaan ikää vastaavat taidot.

Ikävä kyllä osalla vauvoista todetaan pysyvä vamma, jonka seurauksena fysioterapia voi jatkua vuosia.

LEIKKI-IKÄNEN LAPSI TAI NUORI FYSIOTERAPIASSA

Lasten ja nuorten fysioterapia tarve johtuu useimmiten erilaisista nivelsairauksista esim. reumasta tai neurologisista ongelmista esim.
CP-vammasta.

Nykyään yhä useimmin nuoria hakeutuu fysioterapiaan myös esim. niska-hartia seudun jännitysten ja päänsärkyjen vuoksi.

AIKUISVÄESTÖ FYSIOTERAPIASSA

Työikäisten fysioterapian tarve johtuu usein yksipuolisten työasentojen aiheuttamista jännitys- ja kiputiloista esim. niska-hartiaseudussa ja selässä.

Tapaturmien ja leikkausten jälkeen fysioterapia nopeuttaa toipumista ja omatoimista harjoittelun alkamista.

Aikuisneurologinen kuntoutus on toimintakykyä tukevaa kuntoutusta esim. hemiplegiassa (toispuolihalvaus), MS-taudissa, Parkkinssontaudissa ym.

Harraste- ja kilpaurheiluun urheilufysioterapia kuuluu ennaltaehkäisevänä sekä mahdollisten vammojen hoitoon ja kuntoutukseen.

IKÄÄNTYVÄ VÄESTÖ FYSIOTERAPIASSA

Seniorien kuntoutuksessa huomioidaan tärkeiden lihasryhmien lihasvoiman, nivelliikkuvuuksien ja tasapainon säilyminen sekä kivunhoito parantamassa elämän iloa ja selviytymistä kotona.